over Sentjens

Henk .A.M. Sentjens

H.A.M. Sentjens

Sentjens Vastgoed Advisering werd eind 2010 opgericht door vastgoedspecialist Henk A.M. Sentjens MRE FRICS RT (1961). Sentjens boogt op ruime ervaring in de vastgoedsector; in zijn 25-jarige carrière was hij in diverse functies werkzaam bij verschillende werkgevers. Daardoor is zijn ervaring zowel breed als specialistisch te noemen.

Na de heao en het behalen van de diploma’s NIMA A en B was Henk van 1985 tot 1992 werkzaam bij Stienstra Makelaardij. In deze tijd werd hij ook beëdigd als makelaar en taxateur, wat de koers van zijn verdere loopbaan zou bepalen.

Na zijn periode bij Stienstra ging hij als senior taxateur aan de slag bij FGH Bank. In deze periode volgde hij de Leergang Projectontwikkeling  (NEPROM) en rondde hij aan de Universiteit van Amsterdam de postdoctorale opleiding Vastgoedkunde met succes af, en verwierf daarmee de titel ‘Master of Real Estate’ (MRE). Na negen jaar als taxateur zei hij FGH Bank vaarwel – niet voorgoed, zou later blijken.

Na drie jaar bij financieel dienstverlener De Lage Landen, waar hij onder andere de nieuwe afdeling Vastgoedwaardering oprichtte en leidde, keerde hij terug op het oude nest, FGH Bank. Daar werd hij na negen maanden gepromoveerd tot adjunct-directeur van het Eindhovense kantoor van FGH Vastgoed Expertise, een positie die hij drie jaar zou bekleden.

Na een gezamenlijke dertien jaar bij FGH Bank werd de volgende tree op de carrièreladder van Henk  gevormd door Jones Lang LaSalle, waar hij Associate Director Capital Markets werd. Het bleek een tussenstop, want na minder dan één jaar werd hij adjunct-directeur Vastgoedbeleggingen en later directeur Vastgoed bij Verkerk Vastgoed

Op 49-jarige leeftijd, in de bloei van zijn carrière, besloot Henk zijn kwarteeuw ervaring in de vastgoedsector te verzilveren en richtte hij eind 2010 Sentjens Vastgoed Advisering op. Als onafhankelijk adviseur geeft hij nu op freelance- en projectbasis advies bij de ontwikkeling van en de handel in vastgoed.

Thijmen W. K. J. M. Sentjens

W. K. J. M. Sentjens

Sinds eind 2016 is Thijmen W K J M Sentjens werkzaam bij Sentjens vastgoed advisering. Thijmen is geboren in 1989 en is na zijn studie commercieel management aan de HEAO in Sittard begonnen in het bedrijf van zijn vader.

Thijmen heeft van jongs af aan al een voorliefde voor vastgoed, waarschijnlijk maar onbedoeld met de paplepel ingegoten door zijn vader. Tijdens zijn studie Commercieel management heeft hij dan ook altijd gekozen voor stages bij vastgoed gerelateerde bedrijven. Zo heeft hij, tijdens zijn eerste stage, het nodige geleerd bij vastgoedbeheer Limburg, een adviesbureau gespecialiseerd in gerichte ondersteuning en totaalontzorging aan zorginstellingen, woningcorporaties, institutionele beleggers, bedrijven en bedrijventerreinen door heel Limburg.

Hierna heeft Thijmen een aantal maanden stage gelopen bij Grouwels Vastgoed BV in Maastricht. Grouwels Vastgoed is een van de grootste vastgoedbeleggers van Limburg, dat zich voornamelijk bezig houdt met aquireren, beheren, verhuren en verkopen van woningen. Tijdens zijn stage periode heeft hij dan ook op elk van deze afdelingen een tijdje mee mogen werken.

Thijmen is afgestudeerd tijdens zijn stage bij Stienstra, de andere grote belegger in Limburg. Zijn afstudeeronderzoek behelsde het verbeteren van interne processen en het zorgen voor een externe verbetering van kwaliteit. Ook tijdens deze 6 maanden heeft Thijmen de nodige ervaringen en contacten opgedaan.

Op dit moment is hij bezig met een 1 jaar durende cursus vastgoed om zich te blijven ontwikkelen in het vak. Deze hoopt hij binnen enkele maanden te hebben afgerond. Daarnaast doet hij natuurlijk door de dagelijkse werkzaamheden kennis en ervaringen op.

Thijmen houdt zich op dit moment voornamelijk bezig met de commerciële zaken binnen de onderneming. Ook vult hij Henk aan met werkzaamheden waar nodig. Andersom is dat natuurlijk ook het geval.  Daarnaast leert hij, zoals gezegd, elke dag bij op vastgoed technisch gebied.